Šitake (Fungalist)

12,90 24,90 

Najnižja cena zadnjih 30 dni: 12,90 .

Sveže gobe: šitake. Iz ekološke pridelave – Fungalist. Brez težkih kovin.

Šifra: Ni na voljo Kategoriji: ,

Opis

Fungalist je blagovna znamka pod katero se predstavlja Miha Grulja, ki goji (manj poznane) gobe – predstavljamo vam: šitake.

Šitake so že dokaj uveljavljene eksotične gobe višje kategorije. Je prav tako ena redkih, ki ima poleg visokega statusa v kulinariki tudi status medicinske gobe.
Okus šitake suvereno pokaže svojo pomembnost v jedi in s svojo, ravno prav mehko-trdo teksturo, samozavestno čaka na ugriz.
Šitaka je že kot neobdelana goba primerno mehka in prijetnega vonja. Med obdelavo se še zmehča, a obdrži svojo kompaktnost. S svojo splošno specifičnostjo je močan atribut pri zadovoljevanju jedcev.

Šitake – korist:

Shiitake so napolnjene z elementi, ki ščitijo celice pred poškodbami in propadanjem. Organizem podprejo s stimuliranjem imunskega sistema, ki je tako odločnejši pri zaščiti pred patogeni. Konzumiranje šitak tudi pospešuje produkcijo belih krvničk, te pa preprečujejo škodljivim mikrobom pred podiranjem ravnovesja v telesu. Gasijo tudi vnetja, za tem pa se vrsti še precej učinkov, zaradi katerih ljudje posegamo po šitakah izven kuhinjskega habitata.

Aktualni termini dostav

Dodatne informacije

količina

0,5kg, 1kg

Customer Reviews

Based on 8 reviews
100%
(8)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
A
Anja
Šitake

Sveže in okusne gobe, z dostavo skoraj do vrat. Definitivno jih še naročimo.

S
Sonja Skočaj
Šitake in kumkvat

Super izdelka, zelo okusna in dobra.

T
Tina
Odlicne!

Zelo okusne. Zdrzijo zelo dolgo v papirnati vrecki v hladilniku

I
Irena Pudgar
Odlične, sveže

Šitake so bile do sedaj vedno sveže, kar vpliva na to, da jih še naročam. Tudi embalaža je ustrezna, ker ni v plastiki tako kot v trgovini.

A
Anonimno
Odlično

Zelo dobre gobe, izvrstna ponudba.