Šitake (Fungalist)

11,90 23,90 

Opis

Fungalist je blagovna znamka pod katero se predstavlja Miha Grulja, ki goji (manj poznane) gobe – predstavljamo vam: šitake.

Šitake so že dokaj uveljavljene eksotične gobe višje kategorije. Je prav tako ena redkih, ki ima poleg visokega statusa v kulinariki tudi status medicinske gobe.
Okus šitake suvereno pokaže svojo pomembnost v jedi in s svojo, ravno prav mehko-trdo teksturo, samozavestno čaka na ugriz.
Šitaka je že kot neobdelana goba primerno mehka in prijetnega vonja. Med obdelavo se še zmehča, a obdrži svojo kompaktnost. S svojo splošno specifičnostjo je močan atribut pri zadovoljevanju jedcev.

Šitake – korist:

Shiitake so napolnjene z elementi, ki ščitijo celice pred poškodbami in propadanjem. Organizem podprejo s stimuliranjem imunskega sistema, ki je tako odločnejši pri zaščiti pred patogeni. Konzumiranje šitak tudi pospešuje produkcijo belih krvničk, te pa preprečujejo škodljivim mikrobom pred podiranjem ravnovesja v telesu. Gasijo tudi vnetja, za tem pa se vrsti še precej učinkov, zaradi katerih ljudje posegamo po šitakah izven kuhinjskega habitata.

Aktualni termini dostav

Dodatne informacije

količina

0,5kg, 1kg