Testenine s spirulino

4,20 4,60 

Novost na trgu! Testenine s spirulino so na voljo v dveh različicah: pšenične in pirine. Narejene so brez jajc, zato so primerne tudi za vegane. Količina: 300 g.

Šifra: Ni na voljo Kategorija:

Opis

Na Kmetiji Malerič so razvili prav posebne testenine s spirulino. Njihovo polnovredno moko so se odločili mešati s superživilom in trgu ponuditi nekaj novega.

Pirina bela moka Kmetije Malerič je bila nagrajena s certifikatom Belokranjsko. Zdaj pa so ji dodali še slovensko ekološko pridelano spirulino in ustvarili testenine z visoko vrednostjo beljakovin. Ker se domače testenine kuhajo krajši čas, se pozitivni učinki spiruline med kuhanjem ne izgubijo.

Testenine iz pirine moke in spiruline so primerne tudi za alergike in diabetike.

Tako pšenične kot pirine testenine so narejene brez jajc, zato so primerne tudi za vegane. So rastlinski vir beljakovin, vitaminov in mineralov.

Čas kuhanja pšeničnih testenin s spirulino: 4-5 minut.

Čas kuhanja pirinih testenin s spirulino: 3-4 minut.

 

Od kje ideja za testenine s spirulino?

Anja pove, da so sprva iskali modro-turkizno-zelen barvni odtenek, saj vedno iščejo nove ideje za poslovna darila. Želijo se približati podjetjem, ki iščejo izdelke v barvnih odtenkih njihovih logotipov. Doma je imela paketek spiruline, saj je v preteklosti sama izdelovala mila. Pomislila je, da bi lahko testu za testenine poskusili dodati spirulino. In so – rezultat pa jih je navdušil. Ugotovili so, da na trgu še ni slovenskih testenin s spirulino. Je pa spirulina superživilo, ki testeninam ne doda le zanimive barve, temveč tudi velik delež beljakovin, vitaminov in mineralov. Povezali so se z Eko Janezom z Gorenjske, ki goji slovensko spirulino.

Slovenska spirulina

Eko Janez slovensko spirulino prideluje v čisti, pitni, neokrnjeni vodi izpod Storžiča. Dodajo ji naravna mikro hranila, uravnajo pH in nato v pripravljeno gojišče naselijo zdravo lepo nakodrano spirulino. Gojijo jo pod toplimi sončnimi žarki v zaprtem rastlinjaku. Tako dosegajo najvišjo raven čistoče in posledično tudi kakovosti, ki se pozna na okusu in seveda hranljivi vrednosti. Dosegajo najvišje vrednosti tako beljakovin kot tudi fikocianina (poleg ostalih vitaminov). Spirulina najbolje raste poleti, ko je največ svetlobe in toplote. Takrat jo žanjejo vsak dan, nato pa jo na hladnem sprešajo in posušijo v kondenzacijski sušilnici pri nizkih temperaturah ter ji tako podaljšajo uporabnost.

Kaj sploh je spirulina?

Spirulina je modro zelena alga (Arthrospira platensis). Je superhrana z najvišjo koncentracijo funkcionalnih hranil do sedaj odkrito v katerikoli hrani, rastlini, žitu, zelišču … Spirulina je najbogatejše beljakovinsko živilo, saj vsebuje kar 68% beljakovin. Znanstvene raziskave iz dneva v dan odkrivajo nove pozitivne lastnosti na človeško telo. Spirulina vsebuje esencialne aminokisline, ki jih naš organizem ne more proizvajati, zato je še posebno priporočljiv dodatek prehrani vegetarijancev in veganov.

Kdo je Kmetija Malerič?

Kmetija Malerič je manjša družinska kmetija, kjer jim je mar, kaj damo na mizo mi in kaj sosedje. Zavedajo se, da je naše zdravje v veliki meri odvisno od hrane, ki jo zaužijemo vsak dan. Vse kar pridelujejo, tudi predelujejo. Le tako lahko zagotavljajo kvaliteto in kakovost. Cilj jim je prispevati k še višji lokalni samooskrbi z najrazličnejšimi proizvodi.

 

Fotografije so simbolične. Barvni odtenek lahko variira.

Dodatne informacije

Teža Ni na voljo
Izberi različico

pirine, pšenične

Customer Reviews

Based on 4 reviews
100%
(4)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
V
Vesna Tišler Sušnik
Spirulina

Odličen izdelek! Okusne in zdrave testenine! Čudovita estetska popestritev na krožniku!

V
Vesna Tišler Sušnik
Zdrav izdelek

Odlično in zdravo.

V
Vlasta Mohorčič

Testenine s spirulino

B
Bojana Gržinič

zanimivo