Pirina bela moka

3,20 

Najnižja cena zadnjih 30 dni: 3,20 .

Količina: 1 kg

Kmetija Malerič, Črnomelj

Kategorija:

Ni na zalogi

Opis

Pirina bela moka je sveže mleta iz pire, ki je zrasla na Kmetiji Malerič v Beli krajini. Moko meljejo na mlin na kamen, vedno le iz lastnih žit, zato imajo dober nadzor nad kvaliteto.

Pira je prastara vrsta žita in je predhodnica pšenice.

Po vsebnosti beljakovin med žiti sodi v sam vrh, bogata pa je tudi s številnimi  vitamini in minerali. Ima manj glutena kot izdelki iz pšenice. Je odlična alternativa pšenični beli moki. Primerna je za peko slaščic, palačink, peciva, kruha itd.

Pirina bela moka Kmetije Malerič je prejela certifikat Belokranjsko

Kolektivna blagovna znamka Belokranjsko (KBZ) predstavlja izvrstno, sonaravno pridelano, predelano, izdelano ali ponujeno lokalno ponudbo iz destinacije Bela krajina. Ta predstavlja certificirano ponudbo pridelkov, živilskih in rokodelskih izdelkov ter jedi in pijač postreženih na gostinski način, kot jih odobri posebna strokovna komisija.

Certifikat kakovosti se uporablja za označevanje izdelkov, storitev in ponudnikov, ki so pridobili pravico do uporabe KBZ Belokranjsko / Bela krajina finest.

Kdo je Kmetija Malerič?

Kmetija Malerič je manjša družinska kmetija, kjer jim je mar, kaj damo na mizo mi in kaj sosedje. Zavedajo se, da je naše zdravje v veliki meri odvisno od hrane, ki jo zaužijemo vsak dan. Vse kar pridelujejo, tudi predelujejo. Le tako lahko zagotavljajo kvaliteto in kakovost. Cilj jim je prispevati k še višji lokalni samooskrbi z najrazličnejšimi proizvodi.

Fotografija je simbolična.

V okviru blagovne znamke Belokranjsko s Kmetijo Malerič sodeluje tudi Anja Fir (finalistka Masterchefa 2023).

Dodatne informacije

Teža 1,1 kg

Customer Reviews

Based on 2 reviews
100%
(2)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
S
Sonja Kos
Pirina bela moka je super

Zelo sem zadovoljna s pirino belo moko. Mešam jo z ajdovo in kruh je odličen. Naročim jo takoj, ko bo možno.

T
Tina Ilovar

Pirina bela moka