Akcija!

Zeliščni čaj (različni okusi), 15 g

3,90 

Najnižja cena zadnjih 30 dni: 3,90 .

Šifra: Ni na voljo Kategorija:

Opis

V ponudbi imamo zeliščne čajne mešanice Zeliščne kmetije Hrelen. Zeliščarjeve čajne zmesi so harmonična kombinacija okusov iz skrivne mešanice zelišč, ki v skodelici ustvarijo bogat okus in prijetno aromo.

Kolpska lepota

Sestavine: ameriški slamnik, črni bezeg, materina dušica – timijan, melisa, ognjič.

Nagrajen s certifikatom Belokranjsko.

Kolpski pozdrav

Kolpski vetriček

Sestavine: kamilica, komarček – koromač.

Venera

Sestavine: melisa, ognjič, plahtica, rman.

Zimska pravljica

Sestavine: ameriški slamnik, črni bezeg, melisa, smreka.

Priprava čaja

Splošna navodila za pripravo zeliščarjevega čaja ali čajne mešanice:

1. Uporabite 1-2 grama zelišč na 1000 ml vode.

2. Vodo segrejte do vrelišča, nato pa jo odstavite za približno 1-2 minuti, da se rahlo ohladi.

3. V posodo dajte zelišča in jih prelijte s toplo vodo.

4. Pokrijte posodo in pustite, da se čaj namaka od 5 do 10 minut.

5. Čaj precedite in pred uživanjem lahko po želji dodate med.

Uživajte v svojem doma pripravljenem zeliščarjevem čaju!

Kdo je Zeliščar Igor?

Zeliščar Igor je zaradi veselja do rožic in občutka izpopolnjenosti z delom v naravi po več letih iskanja svojega poslanstva in nezadovoljstva v prejšnjem poklicu to končno ozavestil. Po dolgih letih ljubiteljskega ukvarjanja z zelišči se je odločil narediti naslednji korak, in sicer formalno pridobiti ustrezno izobrazbo – opravil je nacionalno poklicno kvalifikacijo za zeliščarja. Včlanil se je v društvo pridelovalcev in predelovalcev Arnika in si še bolj poglobljeno prizadeval učiti od ljudi s konkretnimi izkušnjami. Z društvom se je udeležil raznih izobraževanj, strokovnih ekskurzij in predavanj, med drugim tudi na Fakulteti za farmacijo v Ljubljani. Od začetka njegove “uradne” poti sicer mineva že deveto leto, vendar je s pomočjo družine – sodelovanjem, združitvijo znanj in idej, s skupno močjo in veliko potrpljenja in odrekanja prišel do točke, ko se na njihovi kmetiji z različnimi pogledi in idejami dopolnjujejo in ustvarjajo skupno zgodbo.

Zeliščna kmetija Pod Hrelenom

Na Zeliščni kmetiji pod Hrelenom se ukvarjajo s pridelavo in predelavo zelišč. Kmetujejo ekološko, saj se zavedajo pomena zdrave hrane, varstva okolja in ohranjanja biotske raznovrstnosti. Z njihovim delom spodbujajo, ohranjajo in vzpostavljajo živost in rodovitnost v tleh. Torej delajo z naravo in ne proti njej. Kmetijske površine, prostore za predelavo in skladiščenje imajo v Starem trgu ob Kolpi – občina Črnomelj, nekaj nasadov in tradicionalno sušilnico pa pod opuščeno vasico Hrelen v občini Kočevje.

Njihovi ekstenzivni travniki in raznoliki nasadi pozitivno vplivajo na rastlinsko in živalsko pestrost, ter s tem podpirajo ravnovesje v ekosistemu. Košnja je sicer pomembna za ohranjanje travnatih površin, vendar pa je tudi pri tem pomembna usklajenost z naravo. Travnikov ne gnojijo, kosijo pa le enkrat, največ dvakrat na leto. Prva košnja se opravi šele konec junija, da imajo travnate rastline čas semeniti. Ta praksa pripomore k ohranjanju travniških vrst, med drugim tudi zaščitene divje rastoče orhideje. Travniki pa so ta čas zatočišče za številne živalske vrste. Ne uporabljajo mineralnih gnojil in pesticidov. Zeliščne nasade po potrebi gnojijo z domačim gnojem, ki jim ga priskrbita ekološka oslica TaMala in ekološki poni Teslo.

Učni vrt se razteza na površini 300m², sestavlja ga več kot 70 različnih zeliščnih vrst, namenjen je spoznavanju in raziskovanju ter pridobivanju novih znanj glede zelišč ter njihovih učinkovin. Prvovrstno je namenjen vsem zainteresiranim: tako mlajšim, kot tudi bolj zrelim obiskovalcem nudi zanimivo senzorično doživetje. Od različnih tekstur, vonjev in okusov, pa do opazovanja brenčečih opraševalcev.

Na približno 0,7 ha imajo posajene aromatične in zdravilne rastline, ki jih uporabljamo pri izdelavi zeliščnih pripravkov. To so zeliščarjev ledeni čaj, sirupi, čajne mešanice, maže in drugi tradicionalni zvarki. Po količini pridelajo največ poprove mete, ognjiča, pegastega badlja, ameriškega slamnika, rmana, komarčka, plahtice, melise, sivke ipd.

Dodatne informacije

Teža Ni na voljo
Izberi mešanico

Kolpska lepota, Kolpski pozdrav, Kolpski vetriček, Venera, Zimska pravljica

Customer Reviews

Based on 2 reviews
100%
(2)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
N
Nada Mišič
Zeliščni čaj

Odličen čaj, ki ima pristen okus po domačih zdravilnih rožicah.Priporočam

U
Urška
Zelo okusen čaj

Odlična aroma in okus.