Kraljevi ostrigar (Fungalist)

10,50 20,90 

Opis

Fungalist je blagovna znamka pod katero se predstavlja Miha Grulja, ki goji (manj poznane) gobe – predstavljamo vam: kraljevi ostrigar.

Kraljevi ostrigar je najbolj plemeniti predstavnik družine ostrigarjev. Ime ni privlečeno za lase. On slovi po svoji čvrsti strukturi, ki ohrani mnoge lastnosti tudi po toplotni obdelavi in je tako fantastičen nadomestek ali spremljevalec mesnim jedem. S primerno pripravo je zlahka imitator živalskim teksturam in pretenta marsikaterega posnemovalca klasičnih in tradicionalnih jedi. Prav tako kot se ti ugriz v njegovo kompaktno milino vtisne v spomin, se tudi kulturnost njegovega okusa razleze skozi celoto zaužitega živeža. Kmalu ti je jasno, zakaj je kraljevi med ostrigarji. Kot zanimivost, pri tej gobi je bet uporabljen bolj strastno in ker je zares masiven, prevladuje nad klobukom. Tudi zaradi njegove konstitucije je v prednosti pred ostalimi gobami. Vse več ljudi posega po njem, ker na krožnik vdihne vizualno boniteto. Lep je.

Kraljevi ostrigar – korist:

Kljub temu, da se ostrigarji ne vrstijo v sam vrh med medicinskimi gobami, pod pogojem redne uporabe delujejo zelo blagodejno na srčno-žilni sistem, krepijo organizem in predvsem preko užitkov uravnovešajo hormonski sistem.

Aktualni termini dostav

Dodatne informacije

količina

0,5kg, 1kg