EKO AVOKADO s Sicilije (1 kos/ 6 kosov/4 kg) - Mami Hobotnica

EKO AVOKADO s Sicilije (1 kos/ 6 kosov/4 kg)

38 mnenj

Od 3,00 

Najnižja cena v zadnjih 30 dneh 3,00 

✔ Avokado, sorta hass, z družinske kmetije na Siciliji.
Ekološki.
Sproti obran in dostavljen v Slovenijo.
100% sveže.

 

Izberite datum in kraj dostave za nakup izdelka!

Ekološki avokado s Sicilije bo k vam prišel sveže obran. Treba mu je dati le nekaj dni, da bo pripravljen na uživanje. Umedimo ga do skoraj črne barve skorje.

Sorta hass je znana po precej debeli in “nazobčani” lupini. Je zelo kremast in mehek, brez neprijetnih nitk. Je ena najbolj dragocenih sort avokada, saj vsebuje višji odstotek maščob in je zato bolj kremast, okus pa je bogatejši.

Avokado je sadje z najvišjo vsebnostjo maščob in nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov. Mnogi ga štejejo za eno najbolj zdravih živil, saj vsebuje visoko vsebnost beljakovin in nenasičenih kislin. Ta s hranili bogat sadež je priporočljivo uživati ​​skozi vse leto.

Shranjevanje avokada

Avokado bo najbolje dozorel, če ga pustite na pultu na sobni temperaturi. Če želite pospešiti proces zorenja, ga shranite v papirnati vrečki skupaj z jabolkom, kivijem ali banano, vendar bodite v tem primeru pozorni, da ujamete ravno pravi čas zrelosti.

Za cel avokado, ki ga še ne boste pojedli, je najboljše mesto za shranjevanje hladilnik, saj ta upočasni proces zorenja. Na hladnem avokado zdrži približno dva tedna, odvisno od zrelosti.

Kako jesti avokado?

Avokado je najbolje uživati surov. Najboljši bo, če ga malo solite. Če mu dodate črno sol, boste iz njega izvlekli prav poseben okus. Iz avokada lahko pripravimo številne različne jedi, med drugim omako guacamole, slane namaze in zdrave sendviče, lahko ga vmešamo v solate in dodamo v sushi. Odlično se obnese tudi v sladkih jedeh, še posebej v kombinaciji s kakavom ali temno čokolado. Na ta način lahko z njim pripravite puding, kremo, mousse itd. V JV Aziji je avokado pogosta sestavina mlečnih napitkov in sladoledov, lahko ga dodate v smoothie.

O kmetiji

Med vulkanom Etna in Jonskim morjem se nahaja kmetija Condorelli. Kmetija je usmerjena samo v pridelavo avokada in pridela približno 50 ton pridelka letno. Izpostavljenost sicilijanskemu soncu, vulkanska prst in prava količina dežja dajejo njihovim sadežem posebne in dragocene organoleptične lastnosti.

Vse procese in pridelavo skrbno obvladajo na družinski kmetiji; tako so lahko prepričani v kakovost, ki jo ponujajo.

 

Mnenja kupcev

4.97
Na osnovi 38 ocen
T
5

Tatjana

Maslen avokado

Ne vem, če je maslen pravi izraz, dejstvo je, da je avokado izredno okusen. Najprej ga pustim na sobni temperaturi, da dozori, potem ga hranimv hladilniku, dokler ga ne porabim, tudi par tednov. V polovico avokada nasujem malo čilija, zmešam z vilico in namažem na kos kruha, ki ga tudi kupim pri @mamihobotnica. In sem sita do kosila.

M
5

Maja Novinc

Več kot dobro

Avokado ima zasluženo oceno 5. Pri nas doma so bili zelo zadovoljni z njim

A
5

Andreja

Kremast avokdao

Ko se je uležal na pultu, že skoraj povsem črn. Je bil znotraj odličen, kremast in okusen.

K
5

Katja Podstudenšek Klavčič

Avokado iz Sicilije

Ravno pravšnji, kremasti, okusni. Prav vsi avokadi so bili dobri, noben ni bil nagnit.

T
5

Tina Peklar

Avokado

Zelo kremast in dobrega okusa

A
5

Anela

Najbolj okusen avokado ki sem ga kadarkoli jedla!

Napiši mnenje