EKO jabolka topaz (9 kg)

23,00 

Najnižja cena zadnjih 30 dni: 23,00 .

  • Ekološka kmetija Kastelic, Mirna Peč
  • Sladko-kislega okusa
  • Primerna za peciva, zavitke
  • Aromatična
  • zaboj 9 kg
Kategorija:

Ni na zalogi

Opis

Jabolko Topaz obudi spomine na mladost. So jabolka z odlično aromo, dolgotrajno svežino in značilnim sladko-kislim okusom. Jabolka Topaz so odlična namizna jabolka. Zaradi svojih bogatih arom in kislin pa so odlična tudi za pripravo raznih peciv in jabolčnih zavitkov. So tudi odlična jabolka za polnjenje ozimnice.

Ekološka kmetija Kastelic je družinska kmetija z bogato tradicijo, ki verjame v okolju in živalim prijazno kmetovanje. Že več kot dvajset let ekološko kmetujejo z roko v roki z naravo in ji s tem vračajo vsaj toliko, kot daje ona nam. Ponujajo vam le pridelke in izdelke, ki jih lahko na kmetiji pridelajo in predelajo po najvišjih standardih, brez sklepanja kompromisov pri kakovosti.

Na kmetiji pri vseh opravilih v slogi in razumevanju sodeluje več generacij. Znanje in izkušnje se prepletajo med mlajšo in starejšo generacijo. Pri razvoju kmetije se vse bolj izražajo sveži pogledi na kmetovanje, saj se usmerjajo v napredne metode, tehnologije ter digitalizacijo kmetovanja. Ob tem se tudi preko biodinamičnih metod kmetovanja konstantno izobražujejo in iščejo stik z naravo, s čimer želijo še v prihodnje uspešno kmetovati v sožitju z naravo.

Danes kmetuje že četrta generacija družine Kastelic. Prva generacija si je glavnino prihodka zagotavljala z mešanim kmetijstvom, medtem ko je druga že pričela najprej s specializacijo v vinogradništvo. Leta 1975 se je kmetija preusmerila v mlečno proizvodnjo. Po letu 1995 pa so se odločili za prehod v bolj delovno intenzivno panogo po hektarju – sadjarstvo. Leta 2002 so posadili prvi sadovnjak in vstopili v certificirano shemo ekološkega kmetovanja samo s sadjarstvom.

Customer Reviews

Based on 4 reviews
100%
(4)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
T
Tanja P.
Zelo okusna jabolka

V primerjavi z bio jabolki tooaz, kupljenimi v trgovini, so bila ta sicer bolj problematicna za skladiscenje (jih je bilo treba kar hitro porabit), vendar bolj polnega okusa in teksture. Škoda ker jih ni več na voljo.

Me veseli, da so vam bila všeč. Upamo, da bo naslednje leto bolj bogata letina. :)

E
Erika Stare
Topaz jabolka

Topaz so moja najljubša sorta jabolk. In ta, ki sem jih dobila so božanska. Ker vem, da jih v ponudbi več ne bo, jih kar malo šparam, da bodo za čim dalj časa.

A
Anja Zabukovec
Odlicno

Vse super:)

S
Sabina K.

Odlična jabolka, super dostava.