Šparglji (500g)

7,00 

✔ Šparglji iz njive direktno na vaše krožnike.

pakirani v 500 g šopke

✔ iz Ekološke kmetije Strojin in kmetije Grabrijan

Jamčimo 100% svežino.

✔ Na voljo med aprilom in junijem.

✔ Naročila vsaj dva dni pred dostavo: termini dostav

Kategorija:

Opis

Šparglji so prva spomladanska zelenjava in ljubitelji zelenjave jih težko pričakujemo. Nabirajo se med aprilom in junijem. Šparglji zelo hitro olesenijo, zato je pomembno, da je čas med pobiranjem in pripravo jedi čim krajši. Kot vedno priporočam, da kupujete sveže, sezonsko in lokalno.

V naši ponudbi so šparglji Ekološke kmetije Strojin iz Dolenjih Sušic pri Dolenjskih Toplicah in kmetije Grabrijan iz Dolnje Pake pri Črnomlju. Podpiramo majhne družinske kmetije, kjer s skrbjo do narave in končnih potrošnikov pridelujejo šparglje in skrbijo za to, da dobimo le najboljšo kvaliteto. Šparglji so vedno sveži, nabrani tik pred dostavo.

Tukaj lahko pogledate, kdaj dostavljamo v vaš kraj. Kraj prevzema sicer izberete v zadnjem koraku spletnega nakupa.

Naročila za šparglje sprejemamo najkasneje dva dni pred dostavo. Skrbimo za to, da je pot od njive do vašega krožnika najkrajša.

Šparglji so pakirani v 500 g šopke. Pred oddajo naročila izberite želeno količino (1 enota = 500 g).

Narava je poskrbela, da je spomladanska zelenjava bolj grenka in na ta način jetra spodbuja, da se prečistijo po obdobju težke zimske hrane. Šparglji so znani kot odličen diuretik, odvajajo vodo iz telesa.

Shranjevanje

Šparglje shranjujte na hladnem. Priporočamo, da jih porabite čim prej, bodo pa v hladilniku zdržali tudi do 10 dni. Šparglje zavijte v mokro krpo ali papirnate brisače in jih postavite v hladilnik. Lahko jih postavite tudi pokonci v kozarec vode in jih prav tako hranite v hladilniku. Če jih boste imeli na sobni temperaturi, bodo zelo hitro izgubili tudi do 50 odstotkov C vitamina, poleg tega pa tudi hitreje otrdijo.

Priprava

Špargljem pred pripravo odlomite spodnji del. Ko ga prepognete, se bo sam odlomil na delu, kjer se užiten del loči od olesenelega dela. Priporočljivo je, da jih termično obdelujete čim krajši čas, saj bodo tako obdržali največ hranilnih snovi, vitaminov in mineralov.

Iz špargljev lahko pripravite odlične juhe, pite, lazanje, rižote, solate, omake za testenine ipd. Popestrili pa bodo tudi vaše piknike, saj jih lahko spečete na žaru.

Če vas zanima več o špargljih in potrebujete več idej za pripravo jedi, kliknite tukaj.

Customer Reviews

Based on 1 review
100%
(1)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
T
TeaP.

Šparglji (500g)