Šparglji (500g)

5,00 

Kategorija:

Ni na zalogi

Opis

Šparglji so prva spomladanska zelenjava in ljubitelji zelenjave jih težko pričakujemo. Nabirajo se med aprilom in junijem. Šparglji zelo hitro olesenijo, zato je pomembno, da je čas med pobiranjem in pripravo jedi čim krajši. Kot vedno priporočam, da kupujete sveže, sezonsko in lokalno.

V naši ponudbi so šparglji Kmetije Poreber iz Dolenjskih Toplic. So družinska kmetija, kjer se že več let ukvarjajo s pridelavo špargljev. Z njimi oskrbujejo restavracije, šole, vrtce, po predhodnem naročilu so na voljo za prevzem na njihovi kmetiji, mi pa zagotavljamo dostavo po vsej Sloveniji. Tukaj lahko pogledate, kdaj bomo v vašem kraju. Kraj prevzema sicer izberete v zadnjem koraku spletnega nakupa.

Naročila za šparglje sprejemamo najkasneje en dan pred dostavo, do 15. ure. Šparglji so obrani zvečer, vam pa dostavljeni naslednji dan. Tako je pot od njive do vašega krožnika najkrajša.

Šparglji so pakirani v 500 g šopke. Pred oddajo naročila izberite želeno količino (1 enota = 500 g).

Narava je poskrbela, da je spomladanska zelenjava bolj grenka in na ta način jetra spodbuja, da se prečistijo po obdobju težke zimske hrane. Šparglji so znani kot odličen diuretik, odvajajo vodo iz telesa.

Shranjevanje

Šparglje shranjujte na hladnem. Priporočamo, da jih porabite čim prej, bodo pa v hladilniku zdržali tudi do 10 dni. Šparglje zavijte v mokro krpo ali papirnate brisače in jih postavite v hladilnik. Lahko jih postavite tudi pokonci v kozarec vode in jih prav tako hranite v hladilniku. Če jih boste imeli na sobni temperaturi, bodo zelo hitro izgubili tudi do 50 odstotkov C vitamina, poleg tega pa tudi hitreje otrdijo.

Priprava

Špargljem pred pripravo odlomite spodnji del. Ko ga prepognete, se bo sam odlomil na delu, kjer se užiten del loči od olesenelega dela. Priporočljivo je, da jih termično obdelujete čim krajši čas, saj bodo tako obdržali največ hranilnih snovi, vitaminov in mineralov.

Iz špargljev lahko pripravite odlične juhe, pite, lazanje, rižote, solate, omake za testenine ipd. Popestrili pa bodo tudi vaše piknike, saj jih lahko spečete na žaru.

Customer Reviews

Based on 1 review
100%
(1)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
T
Tea

Šparglji (500g)