EKO AVOKADO s Sicilije (1/3 kg)

13,00 36,00 

Najnižja cena zadnjih 30 dni: 13,00 .

✔ Avokado, sorta hass, z družinske kmetije na Siciliji.
Ekološki.
Sproti obran in dostavljen v Slovenijo.
Jamčimo 100% svežino.

 

 

Šifra: Ni na voljo Kategorija:

Opis

Ekološki avokado s Sicilije bo k vam prišel sveže obran. Treba mu je dati le nekaj dni, da bo pripravljen na uživanje. Umedimo ga do skoraj črne barve skorje.

Sorta hass je znana po precej debeli in “nazobčani” lupini. Je zelo kremast in mehek, brez neprijetnih nitk. Je ena najbolj dragocenih sort avokada, saj vsebuje višji odstotek maščob in je zato bolj kremast, okus pa je bogatejši.

Avokado je sadje z najvišjo vsebnostjo maščob in nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov. Mnogi ga štejejo za eno najbolj zdravih živil, saj vsebuje visoko vsebnost beljakovin in nenasičenih kislin. Ta s hranili bogat sadež je priporočljivo uživati ​​skozi vse leto.

Shranjevanje avokada

Avokado bo najbolje dozorel, če ga pustite na pultu na sobni temperaturi. Če želite pospešiti proces zorenja, ga shranite v papirnati vrečki skupaj z jabolkom, kivijem ali banano, vendar bodite v tem primeru pozorni, da ujamete ravno pravi čas zrelosti.

Za cel avokado, ki ga še ne boste pojedli, je najboljše mesto za shranjevanje hladilnik, saj ta upočasni proces zorenja. Na hladnem avokado zdrži približno dva tedna, odvisno od zrelosti.

Kako jesti avokado?

Avokado je najbolje uživati surov. Najboljši bo, če ga malo solite. Če mu dodate črno sol, boste iz njega izvlekli prav poseben okus. Iz avokada lahko pripravimo številne različne jedi, med drugim omako guacamole, slane namaze in zdrave sendviče, lahko ga vmešamo v solate in dodamo v sushi. Odlično se obnese tudi v sladkih jedeh, še posebej v kombinaciji s kakavom ali temno čokolado. Na ta način lahko z njim pripravite puding, kremo, mousse itd. V JV Aziji je avokado pogosta sestavina mlečnih napitkov in sladoledov, lahko ga dodate v smoothie.

O kmetiji

Družina Magnano je s svojim vzponom začela v šestdesetih letih prejšnjega stoletja, ko je od prednikov prevzela kmetijo. Takrat je 8-10 ton letnega pridelka zadostovalo za skromno preživetje družine. Razvili so kmetijo, ki danes obsega okrog dvanajst hektarjev zemljišč in okrog 200 ton letnega pridelka.

Bratranca David in Danilo Magnano sta že v 90. letih kmetijo preusmerila izključno na ekološko pridelavo. Od takrat skupaj uspešno nastopata na trgih z lastnimi pomarančami, limonami in mandarinami, tudi avokadom, prodajata pa neposredno končnim kupcem in ne v velike trgovinske sisteme.

Kmetija je kontrolirana s strani Inštituta za ekološko kmetijstvo Bioagricert in nosi oznako zaščitenega geografskega porekla IGP-Indicazione Geografica Protetta di Sicilia. Danes velja za srednje veliko kmetijo na otoku Sicilija.

Cena:

Na voljo 1 kg pakiranje za 13 EUR in 3 kg pakiranje za 36 EUR (oziroma 12 EUR/kg).

Dodatne informacije

Izberi količino

1 kg, 3 kg