Tinktura resasti bradovec (50 ml)

28,00 

Tinktura je na voljo v 50 ml pakiranju (zadostuje za 30-45 dni. Priporočeno je narediti 14-dnevno pavzo po 3-4 mesecih jemanja).

Ekstrakcija je narejena na alkoholni in vodni bazi in tako zajema celotni spekter učinkovin.

Odmerek: 2x-3x na dan, 10-15 kapljic s tekočino.

 

Kategoriji: ,

Opis

Resasti bradovec, znanstveno znan kot Hericium erinaceus, je izjemna medicinska goba s številnimi zdravstvenimi koristmi. Ima belkasto kapico in dolge, vlaknaste izrastke oziroma resice, ki spominjajo na levjo grivo. Resasti bradovec je znan po svojem potencialu za izboljšanje kognitivnih funkcij, podporo živčnemu sistemu ter preprečevanje nevrodegenerativnih bolezni in podporo pri njihovih posledicah. Je cenjen zaradi svoje edinstvene oblike in zmožnosti za povečanje splošnega dobrega počutja. Vključitev resastega bradovca v svojo vsakodnevno rutino lahko privede do preobrazbe, ki jo lahko opaziš na kognitivnemu, živčnemu in čustvenemu zdravju.

Izboljšanje kognitivnih sposobnosti 

Resasti bradovec slovi zaradi izjemnega vpliva na kognitivno delovanje. Zaradi spojin, kot so hericenoni in erinacini, ta goba pozitivno vpliva na izboljšanje spomina, osredotočenostjo in splošnim zdravjem možganov. Za izostritev svoje mentalne jasnosti in odklepanja polnega kognitivnega potenciala je bradovec res prava izbira.

Podpora živčnemu sistemu 

Bioaktivne komponente te gobe prispevajo k proizvodnji živčnega rastnega faktorja (NGF), ki je ključen za zdravje in vzdrževanje živčnih celic. Vključitev resastega bradovca v svojo rutino dobrega počutja lahko pomaga pri zmanjševanju vnetja in podpori uravnoteženemu živčnemu sistemu.

Zaviranje nevrodegenerativnih bolezni 

Zaradi omenjenih vplivov na živčevje je ta goba močan agent pri zaviranju razvoja različnih bolezni, kot so demenca, alzheimerjeva bolezen, parkinsonova bolezen. Zaradi njenega negovalnega vpliva na živčne celice se posledice teh bolezni kažejo v blažjih oblikah in posameznik s pomočjo gobe lažje funkcionira pri vsakodnevnih opravilih. 

Adaptogene lastnosti

Njene adaptogene lastnosti lahko pomagajo uravnavati stresne hormone in spodbujajo občutek čustvene stabilnosti. S podporo uravnoteženega razpoloženja resasti bradovec pomaga premagovati izzive življenja z vztrajnostjo in pozitivnostjo.

 

Razmerje ekstrakcije 1:5

Ekstrakcija je narejena na alkoholni in vodni bazi in tako zajema celotni spekter učinkovin.

Tinktura je na voljo v 50 ml pakiranju.

Odmerek: 2x-3x na dan, 10-15 kapljic s tekočino.

Količina 50 ml zadostuje za 30-45 dni. Priporočeno je narediti 14-dnevno pavzo po 3-4 mesecih jemanja.

 

Zakaj ravno tinktura?

Gobe na trgu najdemo v mnogih oblikah, kot so na primer prah zmlete gobe, tekoči ekstrakti in suhi ekstrakti. Vse oblike so lahko učinkovite za posameznika, a je dobro upoštevati, da naše telo absorbira vse učinkovine le v nekaterih primerih in sicer v ekstrahirani obliki. 

Gobje celične stene vsebujejo hitin, kar ji predstavlja ščit, zaradi česar so te v naravi obstojnejše in bolj prilagodljive na razne vplive. Ker je ta ščit precej trdovraten in ga človeško telo ne razgradi najbolj učinkovito, je bilo za popolno izkoriščenje gobjih učinkovin potrebno razviti metode, s katerimi dostopamo do teh skrbno varovanih bogastev. Ena izmed metod je ekstrahiranje učinkovin v alkoholu in vodi z določeno obdelavo, preko katere se ta celična stena zmehča in sprosti varovane učinkovine. Tako lahko predpostavljamo, da je obdelana oblika učinkovitejša od zgolj posušene in zmlete gobe, hkrati pa je doziranje po kapljicah za mnoge lahko udobnejša rešitev.

Pripravlja: Fungalist.