Tinktura resasti bradovec (50 ml)

28,00 

Najnižja cena zadnjih 30 dni: 28,00 .

Tinktura je na voljo v 50 ml pakiranju (zadostuje za 30-45 dni. Priporočeno je narediti 14-dnevno pavzo po 3-4 mesecih jemanja).

Ekstrakcija je narejena na alkoholni in vodni bazi in tako zajema celotni spekter učinkovin.

Odmerek: 15-25 kapljic 2x do 3x na dan v tekočino, pred obrokom.

 

Kategoriji: ,

Opis

  • Izboljšuje kognitivne sposobnosti
  • Prispeva k proizvodnji živčnega rastnega faktorja
  • Preprečuje depresijo in anksioznost
  • Vitalizira živčni sistem
  • Zavira nastanek nevrodegenerativnih bolezni

Razmerje tinkture 1:5 (suha snov : topilo)
Sestavine: alkohol, voda, goba resasti bradovec

Navodila za uporabo:

15-25 kapljic 2x do 3x na dan v tekočino, pred obrokom.
Shranjevati v hladilniku.
Pred uporabo pretresi.

Ne shranjuj na dosegu otrok.
Priporočene dnevne količine se ne sme prekoračiti.
Izdelek ni nadomestilo za raznoliko in uravnoteženo prehrano.
Nosečnice in doječe matere naj se pred uporabo posvetujejo z zdravnikom.

Resasti bradovec je lokalna goba, ki v zelo omejenem obsegu raste tudi pri nas. Je na rdečem seznamu gob in njeno nabiranje ni dovoljeno, zato je gojenje te gobe dobrodošlo.
Ta goba je v kulinaričnem svetu pravi AS, a njen pravi sloves se je začel širiti zaradi njene ekskluzivne sposobnosti obnavljanja živčevja, oziroma spodbujanju kognitivne vitalnosti. Pravijo ji hrana za nevrone. Vsebuje hericenone in erinacine. To sta spojini, ki pozitivno vplivata na razvoj nekaterih nevrodegenerativnih bolezni kot so demenca, alzheimerjeva in parkinsonova bolezen, vplivata tudi na kognitivne motnje, izboljšujeta spomin, depresivna stanja, anksioznost, zmanjšuje možgansko meglo.

Izboljšanje kognitivnih sposobnosti 

Resasti bradovec slovi zaradi izjemnega vpliva na kognitivno delovanje. Zaradi spojin, kot so hericenoni in erinacini, ta goba pozitivno vpliva na izboljšanje spomina, osredotočenostjo in splošnim zdravjem možganov. Za izostritev svoje mentalne jasnosti in odklepanja polnega kognitivnega potenciala je bradovec res prava izbira.

Podpora živčnemu sistemu 

Bioaktivne komponente te gobe prispevajo k proizvodnji živčnega rastnega faktorja (NGF), ki je ključen za zdravje in vzdrževanje živčnih celic. Vključitev resastega bradovca v svojo rutino dobrega počutja lahko pomaga pri zmanjševanju vnetja in podpori uravnoteženemu živčnemu sistemu.

Zaviranje nevrodegenerativnih bolezni 

Zaradi omenjenih vplivov na živčevje je ta goba močan agent pri zaviranju razvoja različnih bolezni, kot so demenca, alzheimerjeva bolezen, parkinsonova bolezen. Zaradi njenega negovalnega vpliva na živčne celice se posledice teh bolezni kažejo v blažjih oblikah in posameznik s pomočjo gobe lažje funkcionira pri vsakodnevnih opravilih. 

Depresija in anksioznost

Te dve mentalni bolezni sta epidemija današnjega časa. Zaradi spodbujanja živčnega rastnega faktorja lahko resasti bradovec zmanjšuje nevarnost pojava katerega od naštetih stanj. Poleg tega lahko preprečuje nastanek anksioznosti in depresije s pomočjo zmanjševanja vnetij v telesu.

Poleg hericenonov in erinacinov se v resastemu bradovcu nahajajo tudi druge spojine, kot na primer beta glukani, fitosteroli, polipeptidi, polisaharidi.. Zaradi teh učinkovin resasti bradovec tudi spodbuja zdravje črevesja, podpira imunski sistem, preprečuje vnetja, oksidativni stres. Zavidljiva kombinacija na enem mestu.

Zakaj ravno tinktura?

Gobe na trgu najdemo v mnogih oblikah, kot so na primer prah zmlete gobe, tekoči ekstrakti in suhi ekstrakti. Vse oblike so lahko učinkovite za posameznika, a je dobro upoštevati, da naše telo absorbira vse učinkovine le v nekaterih primerih in sicer v ekstrahirani obliki. 

Gobje celične stene vsebujejo hitin, kar ji predstavlja ščit, zaradi česar so te v naravi obstojnejše in bolj prilagodljive na razne vplive. Ker je ta ščit precej trdovraten in ga človeško telo ne razgradi najbolj učinkovito, je bilo za popolno izkoriščenje gobjih učinkovin potrebno razviti metode, s katerimi dostopamo do teh skrbno varovanih bogastev. Ena izmed metod je ekstrahiranje učinkovin v alkoholu in vodi z določeno obdelavo, preko katere se ta celična stena zmehča in sprosti varovane učinkovine. Tako lahko predpostavljamo, da je obdelana oblika učinkovitejša od zgolj posušene in zmlete gobe, hkrati pa je doziranje po kapljicah za mnoge lahko udobnejša rešitev.

Pripravlja: Fungalist.

Dodatne informacije

Teža 0,1 kg