BIO kamutova polnozrnata moka (1 kg)

6,00 

Najnižja cena zadnjih 30 dni: 6,00 .

Bio polnozrnata, fino sejana kamutova moka odlične kakovosti. Vedno sveže mleta na mlin na kamen.

Količina: 1 kg

Kmetija Kočevar, Črnomelj

Kategorija:

Opis

Bio polnozrnata, fino sejana kamutova moka odlične kakovosti. Vedno sveže mleta na mlin na kamen.

Kamutova moka je odličen nadomestek za moko, ki jo običajno uporabljate. Bodite pozorni, da dodate nekoliko več tekočine in testo pustite vzhajati dlje – na ta način bo belo moko lahko nadomestila v skoraj vsakem receptu.

Kamutova moka ima nekoliko sladkast, oreščkast okus, ki pa je zelo poln.  Uporabite jo lahko za pripravo kruha, testenin, piškotov, palačink in drugega.

Kamut je starodavna sorta pšenice, a se po lastnostih razlikuje od pšenice. Po nekaterih podatkih zrnje kamuta vsebuje več beljakovin kot pšenica (kamut 40% beljakovin, pšenica 15% beljakovin). Bogat je z minerali (selenom, cinkom, magnezijem ter vitaminom B in E). Vsebuje manjšo količino glutena, a je precej lažje prebavljiv kot pšenica.

Količina: 1  kg

Fotografija je simbolična.

Prideluje: Kmetija Kočevar, Črnomelj

Kdo je Kmetija Kočevar?

Družina Kočevar je družinska kmetija iz Bele krajine. Ukvarjajo se s pridelavo in predelavo sadja. S spoštljivim odnosom do narave, z veliko volje do dela ter z novimi znanji in sodobno tehnologijo ustvarjajo zgodbo naravnih sokov ter okusnih izdelkov iz njihovega sadja. Vsako leto posejejo žito, ki ga lahko pridelajo brez uporabe kemije (pira, kamut …) in ga sami zmeljejo v odlično moko.
Kmetujejo naravi prijazno: brez škropiv. Vsi njihovi izdelki so dar narave, narejeni ročno iz najboljših sestavin, plod njihovega spoštovanja in ljubezni do zemlje.

Trudijo se, da kljub neskončno dolgim delovnikom v sezoni, ko je pridnih rok za delo na kmetiji vedno premalo, dajo od sebe najboljše, kar zmorejo, saj je to hkrati tudi odgovornost do njihovih kupcev.
V njihovi ponudbi je naravi in človeku prijazno pridelano in predelano lastno sadje, in sicer sibirske borovnice, jabolka, hruške, breskve, kaki, žižule in aronija.

Kakovost njihovih proizvodov potrjuje Kolektivna blagovna znamka »Belokranjsko«, saj so ponosni prejemniki tega certifikata za nekatere njihove izdelke.

Dodatne informacije

Teža 1,05 kg