EKO mladi krompir (5 kg/10 kg)

10,00 20,00 

Minimalna količina: 5 kg. Odprti sta dve opciji za naročilo: 5 ali 10 kg. Če želite več kot 10 kg, kliknite 10 kg, nato pa povečajte količino (količina 2 pomeni 20 kg, količina 5 pomeni 50 kg).

Opis

EKO mladi krompir z Ekološke kmetije Župnca (Cerovec pri Črešnjevcu, Semič, Bela krajina). Minimalna količina: 5 kg. Odprti sta dve opciji za naročilo: 5 ali 10 kg. Če želite več kot 10 kg, kliknite 10 kg, nato pa povečajte količino (količina 2 pomeni 20 kg, količina 5 pomeni 50 kg).

Na voljo sta dve sorti mladega krompirja: adora in jelly.

Krompir ADORA je zelo zgodnja sorta. Naredi velike, podolgovate in ovalne gomolje. Kožica je rumene barve in gladka, meso pa je krem barve. Primerna je za pečenje in kuhanje ter za pripravo solat. Skladišči se dolgo in kot zgodnja sorta zelo dobro.

Krompir JELLY je vsestransko uporaben kakovosten krompir za ozimnico, odličen za pomfrit. Ima odlično sposobnost skladiščenja, zato je primeren za kuhanje v aprilu in maju naslednje leto. Dovolj visoka vsebnost sušine omogoča pripravo zelo kakovostnega pomfrita. Omogoča široko uporabo pri kuhanju, odličen je tudi za praženje. Po kuhanju ne spreminja barve.

Ekološka kmetija Župnca hrano prideluje na okolju prijazen, trajnosten in naraven način kmetovanja. Že od leta 2005 pridelujejo različne vrste žitaric, zelenjave in sadja.

Na voljo tudi čebula belokranjka in česen.

Fotografija je simbolična.

 

Dodatne informacije

sorta

adora, jelly

količina

5 kg, 10 kg

Customer Reviews

Based on 1 review
100%
(1)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
I
Irena Medvešek Judnič

EKO mladi krompir