Zakaj otrokovih fotografij ne objavljam na spletu

Veseli bodite, da Erika ne želim javno izpostavljati. V nasprotnem primeru bi kar mrgolelo njegovih fotk. Ja, luškan je, zame osebno itak najlepši fantek na planetu 🙂

Večkrat sem slišala »je s tvojim otrokom kaj narobe, da ga ne želiš pokazati?«. Ne, čisto nič! Le obvarovati ga želim pred neprijetnostmi.

foto: Ustvari spomin

(več …)

0 Komentarjev

Poučno, zabavno, prijetno – Festival Dojiva se 2018

Zgodba ´Festival Dojiva se 2018´ je zaključena. Vesela in ponosna sem, da sem bila del te zgodbe.

Kako se je vse skupaj začelo? Urška in Marina sta objavili, da iščeta prostovoljke, ki bi festival organizirale v svojem kraju. Pisala sem Marjeti »a si upava?« in seveda je bil odgovor pozitiven. Z metuljčki v trebuhu sva se lotili novega izziva. Iskanje lokacije, gostov, priprava vseh podrobnosti …
Zdaj je festival za nami in ponosno lahko rečem, da je bilo uspešno!

Tržič je majhno mesto in ob prvih pripravah sva si rekli, da bova veseli, če pride pet mamic. Kmalu sva videli, da bo odziv precej večji. Več kot 30 mamic se je odzvalo na povabilo, skupaj z otroki in partnerji jih je prišlo več kot 60! Vau! Prvo leto, čisto sveže na našem območju, pa tak odziv! Hvaležni sva vsem, ki ste se odzvale, ki ste v dogodku videle potencial in višjo vrednost. Srčno upava, da ste prejele koristne informacije, ki so vam dale moč, da si boste zaupale še naprej.

(več …)

0 Komentarjev

Prvi rojstni dan – za starše ali za otroka?

Otrokov prvi rojstni dan je za starše (ali vsaj mamice, če smo čisto iskreni) nekaj posebnega, čeprav se ga otrok ne bo spomnil. Je prvi večji mejnik in to je 2. junija letos »zadelo« tudi mene. Najin mali fantek ni več dojenček! Malček je in v nekaj dneh bo sam odkorakal v svet! Ko je bila ura 13:33 (ob tej uri se je rodil), sem ravno pogledala na uro, spustila vse iz rok, tekla iz kuhinje v dnevno, ga Sandiju praktično vzela iz naročja, ga objela, mu zaželela vse najboljše in mu povedala, da ga imam najraje na svetu! Ne vem kdo je bil bolj šokiran – Erik ali Sandi, hehe.

Čeprav se ga Erik ne bo spomnil, sem želela, da je njegov dan nekaj posebnega. Sandi se je zgražal, ko sem že januarja na Aliexpressu naročala dekoracijo, sama pa sem bila ponosna nase, da sem vsaj enkrat nekaj naročila do časa in sem bila potem mirna, ko sem več kot mesec pred rojstnim dnem že imela doma praktično vse, kar sem si zamislila. Ko sem naročala dekoracijo, sem se odločila, kaj bo rdeča nit njegovega praznovanja. Letos se to še lahko odločam sama, kasneje bo seveda sam znal izraziti svoje želje, zato sem izkoristila, da je bil prvi rojstni dan brez traktorjev, avtomobilov, dinozavrov ipd. Vsi (s tem mislim sebe, Sandija, sestro in prijateljice) smo navdušeni nad medvedkom Pujem in izbira je bila logična.

Poleg dekoracije sem naročila še unikaten kompletek (bodi s kratkimi rokavi, kratke hlače in rutka), in sicer ga je zašila Barbara, ki ustvarja pod imenom BAM. Mojo osnovno idejo (Medo Pu na bodiju) je odlično nadgradila in ga perfektno zašila. Sicer smo že nekaj časa (odkar smo prve tri dobili kot darilo) navdušeni uporabniki njenih rutk, ki so res daleč najboljše. Zdaj jih je v Erikovem predalu že kar nekaj in praktično nosi samo še te rutke.

foto: BAM

(več …)

0 Komentarjev