Najboljša darila za prvi rojstni dan

  • Post category:PISARIJE

Obljubila sem, da bom nekaj besed namenila darilom, ki jih je Erik dobil za prvi rojstni dan. Zelo težko je bilo tedne pred rojstnim dnem odgovarjati na vprašanje, kaj mu kupiti. Saj vse ima, saj nič posebnega ne rabi. Pa so se sorodniki in prijatelji vseeno odlično znašli in dobil je kar nekaj lepih in uporabnih daril.

Stric mu je naredil majhno leseno škatlico, v katero bomo lahko pospravili spominčke, npr. slike na usb ključku. Prva stvar, ki smo jo pospravili v škatlico, pa so Erikovi prvi laski, saj je bil ravno nekaj dni po rojstnem dnevu prvič pri frizerju. Na vrhu škatlice je vgraviran Medo Pu in njegovi prijatelji (čisto v stilu Erikovega prvega rojstnega dne!).


Knjiga Pikijev glasbeni dan je odlično darilo za našega navdušenega »muzičarja«. Knjiga ponuja zvočne efekte, ob katerih Erik z veseljem zapleše.


Dobil je tudi nekaj oblačil za prihajajoče poletne dneve. Ob tem lahko omenim, da smo se vsi skupaj naučili pomembno lekcijo – vedno shrani račun! Nekatera oblačila so namreč prevelika in jih žal ne bo uspel nositi ali pa morda šele naslednje poletje. Ali pa je bil to namig, da moramo pozimi v tople kraje na dopust, hehe.

Duplo kocke zaenkrat sestavljava midva s Sandijem, Erik pa jih pridno podira. Ampak kocke bodo vedno bolj aktualne in jih bomo sestavljali še dolgo, zato smo bili veseli celega kupa kock, ki jih je dobil za rojstni dan. Smo že kupili veliko škatlo, v kateri so shranjene.


Mobitel in daljinec sta prepovedana in zato toliko bolj privlačna. Za rojstni dan je dobil igračo mobitel in veselje je bilo veliko! Zdaj ima svoj mobitel in mu ga dava vsakič, ko dobi preblisk, da bi se igral z najinima mobiteloma.

Nekaj dni pred Erikovim rojstnim dnem me je prijateljica previdno vprašala, ali lahko v stanovanju delamo luknje v steni. Nič mi ni bilo jasno in malo me je prestrašila s svojimi vprašanji. Ampak rekla je, da ima idejo za darilo, in da Erik to nujno rabi. Ok … Ko mi je povedala, da bi mu rada kupila gugalnico, sem bila nad idejo navdušena! Ravno pred kratkim sem namreč tudi sama Sandiju že razlagala, da rabimo gugalnico v stanovanju. Nisem bila sicer prepričana, če bo Sandi nad idejo navdušen, ampak sem prijateljici vseeno dala zeleno luč. V končni fazi smo bili darila dejansko vsi veseli in sedaj se Erik že veselo guga sredi dnevne sobe!

Če otrok praznuje poleti, morda še nima napihljivega bazena. Še eno darilo, ki smo ga bili zelo veseli, in ker je v obliki pikapolonice, je tudi Erik navdušen nad njim. Pri nas bo prišel prav na balkonu, kjer je dovolj prostora za Erikovo čofotanje v vročih poletnih dneh.

Denar je univerzalno darilo, in če nimate druge boljše ideje, bodo starši sigurno veseli tudi denarja, ki se bo nedvomno odlično porabil. Mi smo denar namenili za nakup novega avtosedeža, saj lupinica ni bila več tako praktična kot prve mesece.

In še poslastica za konec – tricikel, ki ga je dobil od tete, strica in babice. Izbrali smo takega, ki se lahko zloži, zato da gre lahko z nami kamorkoli. Res je super, tudi Eriku je všeč in se rad vozi naokrog. Naslednje leto pa se bo najbrž že sam vozil naokoli.


Hvala še enkrat vsem, ki ste Erikov dan naredili poseben in najlepša hvala za vsa darila!

Delim pa z vami še eno idejo za darilo za prvi rojstni dan:

  • Podarite darilni bon za masažo – za enoletnika bodo privlačne  masažno pravljične urice, kjer se bodo starši in otroci povezali na prav poseben način. Starši bodo dobili neprecenljivo znanje, ki ga bodo lahko redno prakticirali. Dotik je izrednega pomena, pomirjujoč, hranljiv in zdravilen. Skozi masažo bodo starši postavili temelje za ljubeče odnose, otroci pa se bodo sprostili in uživali. Petra Peterlin masažno pravljične urice izvaja v Novem mestu, predstavi pa vam jih lahko tudi preko ZOOM-a.