Moje leto 2018

  • Post category:PISARIJE

Konec leta je odlična priložnost, da pobrskamo po spominu in se spomnimo, kaj vse se je zgodilo, kaj vse je zaznamovalo naše leto.

Erikov prvi …

Prvo kobacanje, prvi koraki, prvi zobek, prvi pust, prva velika noč, prvi sneg, prvi pravi dopust na morju, prvo kopanje v bazenu, prvo kopanje v morju, prvič v vrtec, prva beseda … Vse to in še marsikaj drugega je bilo za Erika letos prvič. Zame je bil prvi materinski dan. In medtem ko pišem te vrstice, gledam stare slike in obujam spomine in se navdušujem nad svojim malim princem – kako hitro se razvija, kako hitro napreduje pred mojimi očmi, kako je že velik in kaj vse že zna. Preplavljajo me čustva, tako sem ponosna nanj, tako je lep in tako je moj. Hvaležna za vsak dan, ko ga lahko stisnem v objem, ga polupčkam in mu povem, kako zelo rada ga imam!

Dolgo in vroče poletje

Letošnje poletje sva izkoristila do maksimuma. Ker so bili to zadnji meseci moje porodniške, nisem želela izpustiti niti minute. Povsod naju je bilo dovolj, veliko prijetnih izletov in čas, preživet v dobri družbi prijateljev. Na še kakšno tako poletje!

Organizacija festivala Dojiva se

Sodelovala sem pri organizaciji Festivala Dojiva se. Na dogodku smo se zbrale mamice, vsaka s svojo zgodbo, ki smo jo delile ena z drugo, se povezale in si ponudile podporo pri izzivih, ki jih prinaša materinstvo. Komaj čakam, da se začnemo pogovarjati o festivalu za leto 2019!

Fotografije, ki so vam bile letos najbolj všeč na mojem instagram profilu.

Vrnitev v službo

Septembra sem se po skoraj dveh letih vrnila v službo. Stara služba, nova ekipa. Priznam, bilo me je strah in vrnitve se nisem veselila. Po prvih tednih, ko mi ni bilo najbolj prijetno, sem potem presenetljivo hitro padla nazaj notri in zdaj sem vesela, da sem se vrnila. Kar mi je najpomembnejše – zjutraj se v službo ne odpravljam s slabo voljo, ampak grem v vsak nov dan pozitivno in pripravljena na nove izzive.

Uvajanje Erika v vrtec

Preden sem se vrnila v službo, sem Erika prvič pospremila v vrtec. Na ta korak sem se res dobro pripravljala že mesece v naprej in bila sem pripravljena na take in drugačne težave. Erik me je izredno presenetil in uvajanje je potekalo mnogo bolj sproščeno kot sem pričakovala. Zdaj, ko v vrtec hodi že nekaj mesecev, lahko potrdim, da sem izredno zadovoljna z izbiro vrtca in neskončno srečna, ker gre vsako jutro z veseljem k svojim vzgojiteljicam. In nič ni lepšega kot otroški nasmešek, ko te zagleda na vratih po osmih urah v vrtcu, in ko ti priteče v objem, a se hkrati ne pozabi obrniti k vzgojiteljici, da ji pomaha in ji pošlje lupčka.

Nova poznanstva

Leto 2018 je v moje življenje prineslo kar nekaj novih ljudi – tako zasebno kot poslovno. Hvaležna sem za vse tople ljudi, ki me obkrožajo, in za vse, kar so mi dala nova poznanstva.

Razhod

Letošnje leto je nedvomno zaznamoval tudi razhod z Erikovim očetom. Po vseh preprekah sva se odločila, da je prav, da se najine poti razidejo. Še vedno naju sicer povezuje starševstvo, a najina partnerska pot se je zaključila. Čeprav bi kdo pričakoval drugače, je bila zame to osvoboditev in vesela sem, ker zdaj lahko rečem, da sem srečna. Vse se zgodi z razlogom, tudi najina zgodba se je. Prinesla je moj največji zaklad, ki je konec koncev tudi »krivec« za ta blog, ki se je prav tako rodil letos.

 

Zdaj pa je čas, da zakorakamo v novo leto in se prepustimo vsemu, kar nam prinaša. Čeprav ponavadi zavijam z očmi ob »novo leto, nov jaz« in podobnih pogruntavščinah, tokrat tudi sama čisto zares verjamem, da novo leto prinaša nove začetke, vsekakor pa nove zgodbe in izzive.
Tudi vam želim, da bi vam novo leto prineslo srečo, toplino, veliko medsebojne ljubezni in uspehe pri vsem, česar se boste lotili. Se beremo tudi v 2019!