Kaj kupiti dojenčku (in staršem) ob rojstvu?

  • Post category:PISARIJE

Moj blog je malo zaspal, kar pa ne pomeni, da sem čas za spanje imela jaz. Tole leto je noro, dogaja se vse in še kaj zraven. Selitev, poroka, nosečnost … Jap, vse to! 🙂

Poročena sva že, zapis o tem pride v prihodnjih tednih. Zdaj pa imam končno čas razmišljati tudi o novem družinskem članu, ki se nam pridruži v začetku naslednjega leta.

Iz takih in drugačnih razlogov sem zadnje čase večkrat razmišljala o tem, kakšna darila so primerna ob rojstvu otroka. Pri idejah so mi pomagali tudi moji instagram sledilci in odločila sem se, da jih delim z vami.

Ob rojstvu otroka pogosto podarimo oblačila, plišaste igrače ipd. Ampak za vse to v resnici starši poskrbijo že pred rojstvom otroka. Za dojenčka je vse pripravljeno. Ob rojstvu otroka pa sta se rodila tudi mamica in očka. Prav je, da se obdari (tudi) njiju.
Obstaja idealno darilo, s katerim boste obdarili celotno družino – bon za predavanja v spletni šoli VEVA. Starša bosta imela možnost poslušati kvalitetna predavanja in se naučila veliko koristnega, od pridobljenega znanja pa bo veliko imel tudi dojenček. Idealno!

Mamica po porodu potrebuje razvajanje in privoščite ji lahko bon za poporodno masažo. Poiščite ponudnika, ki ponuja še nekaj več. Tako kot sta se združila Ustvari spomin in A&M studio dobrega počutja, ki ponujajo paket družinskega fotografiranja in razvajanja mamice.

Osebno so mi všeč tudi personalizirana darila, ki so istočasno tudi uporabna. Dekice, rutke/slinčki itd. Nitka pa ustvarja odlične mini tetra pleničke, ki bodo uporabne v vsakem domu, pa čeprav niso personalizirane.

Česa so še bile vesele moje instagram sledilke? Kompleta modelirne mase za odtis rokice in nogice, knjigic, blazine za dojenje, pa tudi bonov za otroške trgovine (mamicam, ki živijo na podeželju, bodo prav prišli boni za spletne trgovine, da jim z dojenčkom ne bo potrebno po nakupih v fizične trgovine).

Kako še lahko zmagate ob obisku družine z novorojenčkom? Prinesite skuhano kosilo, ki ga bodo lahko dali tudi v skrinjo in imeli za večkrat. Tega bo sigurno vesela vsaka družina, saj časa za kuhanje ob novorojenčku večkrat rado zmanjka, poleg tega mamica potrebuje počitek in ji bo koristilo, če časa ne bo potrebno preživljati za štedilnikom.
Če tudi vi niste navdušeni nad kuhanjem, pa mamici lahko kupite Mleks kekse, ki spodbujajo nastanek mleka pri dojenju. Mamicam bo koristil tudi čaj za dojenje, ki ga najdete na luti.si (čaj bio mamica).

Kakšna darila pa so neprimerna?
Osebno kot neprimerna ocenjujem darila kot so plenice, kozmetični izdelki za dojenčke, pripomočki kot so stekleničke, dude ipd.
Lahko rečemo, da sem tečna mami, ki za dojenčka ne uporablja praktično nobenih kozmetičnih izdelkov, prav tako pri nas ne potrebujemo stekleničk, dud in podobnih pripomočkov. Tečna sem tudi pri plenicah. Pred kratkim sem v otroški trgovini ob nakupu dobila bon za popust na najbolj poznano znamko plenic (ki je namenoma ne omenjam) in ga nisem želela vzeti, sem rekla, da ne rabim. Je prodajalka pripomnila, da ga lahko komu podarim, pa sem ji razložila, da ne bom, ker nobenemu otroku ne privoščim, da na ritko dobi te pleničke. Ljudje ne vejo, ampak plenice so polne kemikalij itd. in niso prijetne za otroško ritko, čeprav se oglašuje seveda drugače. Vsaka mamica sama izbere pleničke. Nekatere pač izbiramo pleničke, ki so bolj prijazne do dojenčkove ritke in je škoda, da bi v dar dobile plenice, ki jih ne bi želele uporabiti.
Če se že odločite za tovrstne nakupe, se odločite za naravne izdelke. Če se odločite za mazila (za ritko ipd.), izberite SkinFairytale, ki ima med drugim v ponudbi kremico za otroško ritko.

Moje sledilke na instagramu so kot neprimerna darila ocenile tudi plišaste igrače (ker se otrok še dolgo ne bo igral z njimi, in ker jih bo najbrž dobil ogromno), oblačila (ker vsak raje kupi kaj po lastni izbiri, poleg tega imajo starši ponavadi že pripravljeno zadostno zalogo) in alkohol (da dobiš alkohol v dar ob rojstvu otroka, res ne razumem najbolje).

Je pa res, da smo si starši različni, vsak ima svoje preference. Vi jih najbolje poznate, zato boste znali najbolje izbrati primerno darilo. Nič pa ne bo narobe, če jih boste vprašali, česa si želijo, kaj potrebujejo, in če česa prav izrecno ne želijo. Verjamem pa, da bo vsako darilo dobrodošlo in spoštovano.