Sadne pite PieShop (več okusov)

33,00 38,00 

V ponudbi je več različnih okusov pit, ki jih izdelujejo v Pie Shop, Novo mesto. Vsaka pita je izdelana ročno in je unikatna. Velikost pite: premer 24 cm, kar pomeni osem standardnih kosov.

Na voljo na vseh dostavnih lokacijah od 1. decembra naprej. Naročilo vsaj dva dni pred dostavo, saj bodo sveže spečene za vas.

Šifra: Ni na voljo Kategorija: Oznaki: ,

Opis

V ponudbi je več različnih okusov pit, ki jih izdelujejo v Pie Shop, Novo mesto. Vsaka pita je izdelana ročno in je unikatna. Znanje o peki pit je Maja, lastnica Pie Shop, pridobivala v Ameriki. Pri nas pa razvila več mamljivih okusov. Izberite svojega. Na voljo tudi posebni okusi.

Velikost pite: premer 24 cm, kar pomeni osem standardnih kosov.

Kraljevska Jabolčna pita

Kraljevska Jabolčna pita je kraljica vseh pit. Prava ameriška klasika, s katero ne morete zgrešiti. Bogat sočen jabolčni nadev z vonjem po cimetu in drugih toplih začimb, ki ga prekriva zlato zapečeno hrustljavo testo, vas bo prepričal, zakaj se naša jabolčna pita ponaša s kraljevskim nazivom.

Kraljevska jabolčna pita je pita, ki jo priporočamo, če si želite okusiti pravo ameriško tradicijo in začutiti pomen ameriške pite. Je edina pita z dvojnim testom ali po ameriško “Double Crust Apple Pie“. Ta večna klasika, ki so jo med 17. in 18. stoletjem v Ameriko prinesli angleški, nizozemski in švedski priseljenci, je v ameriški kulturi izoblikovala svoj okus, videz in pomen ter se uvrstila med hrano za dušo oz. “Comfort Food“. Jabolčna pita nam v zimskem času prija topla, v poletnem nas prijetno osveži hladna. Še najboljša pa je postrežena “à la Mode” s kepico vanilijevega sladoleda, ki se omamno topi na toplem kosu te slastne pregrehe.

Alergeni: gluten, mlečni izdelki, cimet, možnost sledi soje.

Žlahtna Borovničeva Pita

Žlahtna Borovničeva Pita čudovito modro vijolične barve že ob prvem grižljaju naznani, da je polna žametnih borovnic. Slasten nadev je prekrit z našim hrustljavim testom, ki okus borovnic le še dopolni in prepriča, da se sladkate z našo pito.

Žlahtna borovničeva pita je ena tistih pit, ki so najboljše dan, dva po peki. Šele takrat se okusi v pravi meri razpustijo in nudijo najbolj poln nabor arom. Z izborom najboljših borovnic, ščepcem ingverja in limonine lupinice smo našo borovničevo pito izpopolnili do te mere, da je ne boste imeli nikoli dovolj. Aromatičen posip na piti pa poskrbi, da se vsi okusi dobro dopolnijo in ponudijo omamen okus borovnic. Servirana topla ali hladna ali s kepico sladoleda vam bo prijala za zajtrk, kosilo ali večerjo.

Alergeni: gluten, mlečni izdelki, možnost sledi soje.

Poletna Jagodna Pita

Poletna Jagodna Pita in njen sladek jagodni nadev, ki omamno diši, še preden v pito zarežemo. Hrustljava zlata skorjica našega značilnega zlatega testa vas popelje v poletje, četudi si jo privoščite sredi zimskih mesecev.

Poletna jagodna pita že s svojim imenom naznanja, da gre za poslastico vročih poletnih dni. Ker je povpraševanja po jagodni piti skozi vse leto dovolj, slastne rdeče jagode narežemo in pripravimo na zamrzovanje. Tako vam z našo jagodno pito lahko pričaramo poletje kadarkoli v letu, pa naj bo to zimski januar ali jesenski september. Značilno prekrita jagodna pita s prepleteno mrežo hrustljave skorjice vas prijetno posladka topla in predvsem hladna v poletnih mesecih.

Alergeni: gluten, mlečni izdelki, možnost sledi soje.

Domača Slivova Pita

Domača Slivova Pita povzame okus dobrih domačih slivovih cmokov in ga povzdigne do popolnosti. Nadev ravno prav pečenih rdečih sliv v kombinaciji z rjavim sladkorjem in cimetom prekrit z značilno prepleteno mrežo ameriških pit.

Okusne slive se ob peki obarvajo v žlahtno temno rdečo barvo, z dodatkom rjavega sladkorja in cimeta pa se nadev slastno karamelizira in ponudi najboljši okus sliv. Naše zlato pečeno pitino testo poskrbi za popolno hrustljavost, pričara harmoničen okus po domačnosti in udobju v hladnih mesecih.

Alergeni: gluten, mlečni izdelki, cimet, možnost sledi soje.

Pita z Gozdnim Jagodičevjem

Pita z Gozdnim Jagodičevjem je pita z bogatim nadevom gozdnih zakladov. V tej piti iz zlato rumeno zapečenega testa, nadeva prekrasnih barv in sladko kislega okusa, vas razvaja mešanica malin, robid, ribeza in drugega gozdnega jagodičevja posutega z aromatičnim drobljencem iz rjavega sladkorja in cimeta.

Američani bi jo poimenovali “Verry Berry Pie” pa tudi “Mixed Berry Pie”, saj je nadev poln različnega gozdnega jagodičevja. Sladke jagode, črne češnje, robide, kiselkaste maline, črn in rdeč ribez so bogat nadev, ki prija vsem ljubiteljem malo manj sladkih sladic. Z dodatkom vanilije smo poskrbeli za pravo ravnotežje med sladkim in kislim, aromatičen drobljenec iz rjavega sladkorja in cimeta pa piti v našem značilnem zlato-rumeno hrustljavemu testu da tisto pravo mero sladkosti. Postrežena še topla, “à la Mode” s kepico vanilijevega sladoleda, je nekaj najboljšega.

Alergeni: gluten, mlečni izdelki, cimet, možnost sledi soje.

Sočna Višnjeva Pita

Sočna Višnjeva Pita je pita polna črnih višenj, ki se pečejo in karamelizirajo v našem značilnem hrustljavem testu. Višnjeva pita je posuta z aromatičnim drobljencem iz rjavega sladkorja, ovsa in cimeta. Pripravite se na paleto okusov, ki jih ne bi nikoli pričakovali.

Presenetil vas bo bogat nadev iz višenj, ki prija vsem ljubiteljem malo manj sladkih sladic. Z dodatkom vanilije smo dosegli, da bi skoraj lahko verjeli, da jeste češnjevo pito, a značilen okus višenj smo ohranili s pravo mero dodanih začimb in se hkrati znebili trpkosti tega žlahtnega sadeža. Aromatičen drobljenec iz rjavega sladkorja, ovsa in cimeta, višnjevo pito v našem značilnem zlato-rumeno hrustljavemu testu le še povzdigne. Postrežena še topla, “à la Mode” s kepico vanilijevega sladoleda, je nekaj najboljšega.

Alergeni: gluten, mlečni izdelki, cimet, možnost sledi soje.

Limonina pita

Limonina pita vas z nežnim sladko limoninim okusom vedno znova popelje v tople poletne dni. Svežina okusov in dovršena kremna tekstura limonine pite v našem hrustljavem testu navduši vsakogar, ne samo ljubitelje limoninih sladic.

Alergeni: gluten, mlečni izdelki, jajca, možnost sledi soje.

Jabolčna pita s pekani in karamelo

Jabolčna pita s pekani in karamelo je pita, v kateri smo združili dve najboljši piti vseh časov, jabolčno in pekanovo. Prava ameriška poslastica s sočnim jabolčnim nadevom, prekrita z aromatičnim drobljencem s pekani in prelita z domačo karamelo, pečena v našem hrustljavem testu.

Alergeni: gluten, mlečni izdelki, cimet, pekan orehi, možnost sledi soje in drugih oreščkov.

SHRANJEVANJE PIT

Sadne pite lahko do šest dni hranite zaprte v Pie Shop embalaži na malo hladni sobni temperaturi. Nikar jih ne hranite v hladilniku, saj se ustvari kondenz, ki pito zmehča, ustvari se vlaga in se zato tudi hitreje pokvari. Sadnih pit ni priporočljivo zamrzovati. Če se za to odločite, jih lahko odtalite v hladilniku, vendar bodo zelo sočne in testo bo prepojeno s sokovi, hrustljavost testa pa bo tako izginila. Še najboljše jih je odtajati tako, da jih s pekačem vred 2x zavijete v alu foljo, po vrhu naredite luknje za velikost prsta in jih postavite v mrzlo pečico, ki jo potem prižgete na 170-180 °C in pite počasi segrevate, para izpareva in pita se tali in rahlo peče. Seveda sproti, na 10 minut, preverjajte, kakšna je. Nekje 20 do 30 minut boste potrebovali, da bo segreta, pazite pa, da se ne prepeče in zažge. Takšna pita sicer NE BO enaka sveže pečeni piti, bo pa boljša kot odtajana v hladilniku.

Karamelno pekanovo, limonino in brownie pito hranite v Pie Shop embalaži ali zavito v plastično folijo, vendar v hladilniku do 3 dni, lahko pa jih tudi zamrznete do 2 meseca, le 2x jih zavijte v plastično folijo. Odtalite jih lahko v hladilniku v roku enega dneva. Pekanovo pito pa lahko odtalite tudi na hitro, in sicer tako, da pečico segrejete na 150°C, jo ugasnete in vanjo postavite pito za 5 do 10 minut oz. preverite, koliko se je pita segrela: tako, da se je dotaknete s prsti, in če je vroča, je pripravljena. Tako odtaljena pita bo kot sveže pečena. Pred rezanjem jo pustite, da se malo ohladi. Brownie in limonina pita se načeloma na sobni temperaturi odtalita v 15 do 20 minutah.

Namig: če pito pred zamrzovanjem narežete, lahko, ko vam zapaše, iz zamrzovalnika vzamete le en kos. Ta se bo prej odtalil, v 15 minutah na krožniku na sobni temperaturi.

Dodatne informacije

Izberi okus

Kraljeva Jabolčna pita, Žlahtna Borovničeva Pita, Poletna Jagodna pita, Domača slivova pita, Pita z Gozdnim Jagodičevjem, Sočna Višnjeva pita, Limonina pita, Jabolčna pita s pekani in karamelo

Customer Reviews

Based on 3 reviews
100%
(3)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
L
Lucia Peršič
Odlična

Zelo dobra in sočna!

T
Tjaša Grašič
Krasne pite

fanica pit iz pieshopa sem ze od samega zacetka, da jih martina dostavlja je pa samo se dodaten plus 👌 se bolj slastne so pogrete 🤤

N
Natasa Hribersek
Super pita-točno takšna kot mora biti

Pita prevzeta v enem kosu. Takšna kot mora biti! Prispela na cilj še prehitro, ker imate hitrega šoferja☺️