Reishi tinktura (50 ml)

28,00 

Tinktura je na voljo v 50 ml pakiranju (zadostuje za 30-45 dni. Priporočeno je narediti 14-dnevno pavzo po 3-4 mesecih jemanja).

Ekstrakcija je narejena na alkoholni in vodni bazi in tako zajema celotni spekter učinkovin.

Odmerek: 2x-3x na dan, 10-15 kapljic s tekočino.

Kategoriji: ,

Opis

Reishi goba ali latinsko Ganoderma lucidum je spoštovana zdravilna gliva z dolgo zgodovino v tradicionalni medicini, še posebej v azijskih kulturah. Prepoznavna je po svojem unikatnem videzu in različnih zdravstvenih koristih, z rdeče-rjavo kapico in sijočo, leseno teksturo. 

Zaradi izjemnih učinkov na telo se je vedno več poslužujemo tudi na vzhodu, saj si z njeno asistenco lajšamo srdit vsakodnevni boj z vzpenjajočim življenjskim tempom. Je ena najbolj prepoznavnih zdravilnih gob in lahko njeno vključevanje v dnevno rutino močno izboljša splošno počutje. 

Podpora imunskemu sistemu 

Reishi je znana po svoji izjemni sposobnosti krepitve imunskega sistema. Polna bioaktivnih spojin, kot so beta-glukani in triterpeni, pomaga uravnavati imunski odziv, spodbuja odpornost proti različnim boleznim in vzpostavlja ravnovesje v organizmu. Vključitev reishija v rutino lahko okrepi obrambne mehanizme vašega telesa in vas ohranja v dobrem počutju skozi vse leto. 

Lajšanje stresa in sprostitev 

V središču današnjega hitrega sveta stoji reishi kot umirjajoča oaza. Njene adaptogene lastnosti pomagajo obvladovati stres in spodbujajo sprostitev. Z uravnavanjem odziva na stres podpira stabilizacijo razpoloženja, izboljšuje kakovost spanja in spodbuja splošen občutek miru v soočanju z izzivi življenja. 

Antioksidativno in protivnetno delovanje 

Močni antioksidanti in protivnetne spojine v reishiju delujejo v harmoniji za boj proti oksidativnemu stresu in vnetjem. To so lastnosti reishija, ki igrajo pomembno vlogo pri spodbujanju zdravja srca in ožilja, podpori kognitivni funkciji ter ohranjanju mladostne vitalnosti.

Razmerje ekstrakcije 1:5

Ekstrakcija je narejena na alkoholni in vodni bazi in tako zajema celotni spekter učinkovin.

Tinktura je na voljo v 50 ml pakiranju.

Odmerek: 2x-3x na dan, 10-20 kapljic s tekočino.

Količina 50 ml zadostuje za 30-45 dni. Priporočeno je narediti 14-dnevno pavzo po 3-4 mesecih jemanja.

 

 

Zakaj ravno tinktura?

Gobe na trgu najdemo v mnogih oblikah, kot so na primer prah zmlete gobe, tekoči ekstrakti in suhi ekstrakti. Vse oblike so lahko učinkovite za posameznika, a je dobro upoštevati, da naše telo absorbira vse učinkovine le v nekaterih primerih, in sicer v ekstrahirani obliki.

Gobje celične stene vsebujejo hitin, kar ji predstavlja ščit, zaradi česar so te v naravi obstojnejše in bolj prilagodljive na razne vplive. Ker je ta ščit precej trdovraten in ga človeško telo ne razgradi najbolj učinkovito, je bilo za popolno izkoriščenje gobjih učinkovin potrebno razviti metode, s katerimi dostopamo do teh skrbno varovanih bogastev. Ena izmed metod je ekstrahiranje učinkovin v alkoholu in vodi z določeno obdelavo, preko katere se ta celična stena zmehča in sprosti varovane učinkovine. Tako lahko predpostavljamo, da je obdelana oblika učinkovitejša od zgolj posušene in zmlete gobe, hkrati pa je doziranje po kapljicah za mnoge lahko udobnejša rešitev.

Pripravlja: Fungalist.