Posebne pite PieShop (več okusov)

35,00 38,00 

V ponudbi je več različnih okusov pit, ki jih izdelujejo v Pie Shop, Novo mesto. Vsaka pita je izdelana ročno in je unikatna. Velikost pite: premer 24 cm, kar pomeni osem standardnih kosov.

Na voljo na vseh dostavnih lokacijah od 1. decembra naprej. Naročilo vsaj dva dni pred dostavo, saj bodo sveže spečene za vas.

Šifra: Ni na voljo Kategorija: Oznaki: ,

Opis

V ponudbi je več različnih okusov pit, ki jih izdelujejo v Pie Shop, Novo mesto. Vsaka pita je izdelana ročno in je unikatna. Znanje o peki pit je Maja, lastnica Pie Shop, pridobivala v Ameriki. Pri nas pa razvila več mamljivih okusov. Izberite svojega. Na voljo tudi sadne pite.

Velikost pite: premer 24 cm.

Karamelna Pekanova Pita

Karamelna Pekanova Pita vas po prvem grižljaju prepriča, da česa boljšega še niste okusili. Praženi hrustljavi pekani, pečeni v karamelni kremi, v hrustljavem testu nudijo eksplozijo okusov in paleto okušanja ob vsakem grižljaju. Jedli jo boste počasi, ker je predobra, da bi je prehitro zmanjkalo.

Karamelna Pekanova pita je poleg klasične jabolčne pite nekaj najboljšega, kar so ustvarili v Ameriki. Lahko bi rekli, da spominja na baklavo, pa niti ne. Hrustljava sredica iz pekanov, prepojena s karamelo, je nova dimenzija okusov. Pekani oz. ameriški orehi so nekaj posebnega, po izgledu podobni našemu orehu, a bolj blagi in sladkobni. Zapakirani v pito so najboljši.

Alergeni: gluten, mlečni izdelki, jajca, pekan orehi, sledi drugih oreščkov, možnost sledi soje.

Brownie Pita

Brownie Pita je popolna pita za čokoholike. V našem zlato zapečenem hrustljavem testu je pečena žametna krema iz temne čokolade, ki je pod tanko hrustljavo čokoladno skorjico mehka in fudgy in čokoladasta. Ja, čokoladasta.

Hvaležni boste Brownie piti, ker jo lahko tudi zamrznete in po koščkih jeste še dneve kasneje. Ker jo imate lahko vedno pri roki, ko se vam zalušta dobre čokolade. Potolaži vas in poteši vaše brbončice.

Alergeni: gluten, mlečni izdelki, jajca, lahko vsebuje sledi lešnikov, drugega lupinastega sadja, arašidov, žitaric, ki vsebujejo gluten, sestavin mleka, sojin lecitin, možnost sledi soje.

Pumpkin Spice Pita

Pumpkin Spice Pita ali bučna pita je ameriška klasika v času Thanksgiving praznika. V našo bučno pito smo z različnimi začimbami začinili pravi bučni pire in jo zlato spekli. Krasi jo pekanov drobljenec, ki doda hrustljavost mehki sredici in novo nianso okusov.

Pumpkin Pie je načeloma postrežena s smetano, a le zato, ker pumpkin pie v Ameriki ni nekaj posebnega, ima pa močno tradicijo. Je klasična sladica na vsaki mizi za Thanksgiving praznik. Mi smo klasično ameriško bučno pito naredili tako dobro, da boste nanjo pomislili tudi čez leto. Z različnimi začimbami smo okus pireja iz pravih buč dvignili in jo za piko na i posuli s pekanovim drobljencem. Smetane ne boste potrebovali, ker je Pumpkin spice pita hudo dobra.

Alergeni: gluten, mlečni izdelki, jajca, pekan orehi, sledi drugih oreščkov, možnost sledi soje.

SHRANJEVANJE PIT

Karamelno pekanovo, limonino in brownie pito hranite v Pie Shop embalaži ali zavito v plastično folijo, vendar v hladilniku do 3 dni, lahko pa jih tudi zamrznete do 2 meseca, le 2x jih zavijte v plastično folijo. Odtalite jih lahko v hladilniku v roku enega dneva. Pekanovo pito pa lahko odtalite tudi na hitro, in sicer tako, da pečico segrejete na 150°C, jo ugasnete in vanjo postavite pito za 5 do 10 minut oz. preverite, koliko se je pita segrela: tako, da se je dotaknete s prsti, in če je vroča, je pripravljena. Tako odtaljena pita bo kot sveže pečena. Pred rezanjem jo pustite, da se malo ohladi. Brownie in limonina pita se načeloma na sobni temperaturi odtalita v 15 do 20 minutah.

Namig: če pito pred zamrzovanjem narežete, lahko, ko vam zapaše, iz zamrzovalnika vzamete le en kos. Ta se bo prej odtalil, v 15 minutah na krožniku na sobni temperaturi.

Dodatne informacije

Izberi okus

Karamelna Pekanova Pita, Brownie pita, Pumpkin Spice Pita