EKO POMARANČE s Sicilije (2/8 kg)

7,00 23,00 

Najnižja cena zadnjih 30 dni: 7,00 .

✔ Pomaranče s Sicilije iz družinske kmetije so sladke, sočne in brez pešk.
So ekološke, niso obdelane s kemikalijami, niso voskane in niso zaplinjene.
✔ Pomaranče so sproti obrane in dostavljene v Slovenijo.
Jamčimo 100% svežino.

Na voljo različne sorte.

Naročila do četrtka zvečer za prevzeme v naslednjem tednu.

Šifra: Ni na voljo Kategorija:

Opis

Pomaranče imajo na Siciliji idealne pogoje za rast, sezona pa je precej dolga, zato bomo v njih lahko uživali predvidoma do aprila. So ekološke, torej brez pesticidov in škodljivih kemikalij, lupina je užitna. So zelo sočne in odličnega okusa.

Otok Sicilija je prestolnica agrumov. Pomaranče, ki zorijo na rodovitnih tleh vulkanskih pobočij Etne, so cvet Sicilije. Na teh terenih že stoletja pridelujejo najbolj cenjene pomaranče na Siciliji. Imajo dobre mikroklimatske pogoje – toplotna izmenjava med dnevom in nočjo zaradi bližine vulkana Etna – ter ugodno sestavo tal. Nabirajo se po naročilu in so v Slovenijo pripeljane nemudoma po obiranju.

Na voljo sta dve sorti: navel in tarocco.

Pomaranče sorte Navel

Pomaranče sorte Navel so rezultat kontroliranega ekološkega kmetovanja in kot take zdrav in neoporečen vir vitaminov. Lupina je užitna. So sočne, sladke in osvežilne. Odlične za pripravo soka. Znane so kot ene izmed najboljših pomaranč na svetu. Imajo debelejšo, aromatizirano lupino. Ko jo prerežete, vas navduši zelo sladka in sočna sredica. Iz lupine lahko pripravite arancine.

Pomaranče sorte Tarocco

Pomaranče Tarocco s Sicilije sodijo med najbolj cenjene pomaranče v Italiji, predvsem zaradi svoje izrazite arome, okusa in barve.  Z nekoliko nižjo kislino so posebej znamenite pomaranče iz nasadov v okolici vulkana Etna. Vrh vulkana (3.326 m nadmorske višine) je v zimskem času zasnežen. Zaradi vdorov hladnega zraka, ki se spušča s pobočij Etne, se ustvari posebna klima, zaradi katere se pomaranče v svoji polni zrelosti obarvajo temno rdeče. To posebnost imajo pomaranče Tarocco iz tega predela Sicilije in nikjer drugje po svetu.

Sorta Tarocco je zagotovo kraljica med rdečimi pomarančami. Primerna je tako za sočenje kot tudi za uživanje v rezinah. Ta sorta pomaranč je bila uradno poimenovana v začetku prejšnjega stoletja, in sicer prav v kraju Francofonte, v okolici katerega rastejo pomaranče, ki vam jih ponujamo. V tem delu Sicilije naj bi bili najboljši pogoji za gojenje te vrste pomaranč. Te pomaranče naj bi tam najbolje izrazile svoj genetski potencial. Od tam so se kasneje razširile po celotni provinci Cataniji  in južnem delu Italije.

O kmetiji

Družina Magnano je s svojim vzponom začela v šestdesetih letih prejšnjega stoletja, ko je od prednikov prevzela kmetijo. Takrat je 8-10 ton letnega pridelka zadostovalo za skromno preživetje družine. Razvili so kmetijo, ki danes obsega okrog dvanajst hektarjev zemljišč in okrog 200 ton letnega pridelka.

Bratranca David in Danilo Magnano sta že v 90. letih kmetijo preusmerila izključno na ekološko pridelavo. Od takrat skupaj uspešno nastopata na trgih z lastnimi pomarančami, limonami in mandarinami, prodajata pa neposredno končnim kupcem in ne v velike trgovinske sisteme.

Kmetija je kontrolirana s strani Inštituta za ekološko kmetijstvo Bioagricert in nosi oznako zaščitenega geografskega porekla IGP-Indicazione Geografica Protetta di Sicilia. Danes velja za srednje veliko kmetijo na otoku Sicilija.

Cena:

Na voljo 2 kg pakiranje za 7  EUR (oziroma 3,5 EUR/kg) in 8 kg pakiranje za 23 EUR (oziroma 2,88 EUR/kg).

Dodatne informacije

Izberi sorto

navel, tarocco

Izberi količino

2 kg, 8 kg

Customer Reviews

Based on 96 reviews
97%
(93)
1%
(1)
0%
(0)
0%
(0)
2%
(2)
E
Eva Štokelj

EKO POMARANČE s Sicilije (2/8 kg)

U
Ursula Rozman
pomaranče

Pomaranče so bile vrhunske, zelo sočne, mi si najraje naredimo sok, in vesela sem, ker jih otroka lahko brez skrbi sama ožemata, ker je lupina neškropljena. Dostava pa tudi vedno poteka zelo korektno, brez prestavljanj, brez zamud..

U
Urška Šinkovec
Pomaranče

Odlične, sočne in sladke pomaranče!

S
Simona korene

EKO POMARANČE s Sicilije (2/8 kg)

T
Tina
Odlične pomaranče

Zelo hvaležna in vesela, da Mami Hobotnica pride tudi v naš kraj. Edine pomaranče, ki jih celotna družina poje z velikim veseljem.