EKO LIMONE s Sicilije (4 kg)

20,00 

✔ Limone s Sicilije iz družinske kmetije so aromatične in sočne.
So ekološke, niso obdelane s kemikalijami, niso voskane in niso zaplinjene.
✔ Limone so sproti obrane in dostavljene v Slovenijo.
Jamčimo 100% svežino.

Naročila do četrtka zvečer za prevzeme v naslednjem tednu.

Kategorija:

Ni na zalogi

Opis

Limone Femminello Siracusano imenujejo sončni biser mediterana. Zaradi svojih organoleptičnih lastnosti veljajo za eno najbolj cenjenih sort limon v Italiji. Je izredno aromatična sorta limone in je 30 % bolj sočna kot druge limone. Barva sadežev sega od zelene do intenzivno rumene, lupina je homogena in fina, sadež pa ima na splošno malo semen.

Prav sirakuška limona je zelo iskana pri najpomembnejših parfumskih in kozmetičnih hišah na svetu, in sicer zaradi visoke kakovosti eteričnih olj, pa tudi zaradi bogastva oljnih žlez, ki so prisotne v fini in svilnati lupini.

Kot agrum vsebuje veliko vitamina C, pohvali se lahko s številnimi blagodejnimi lastnostmi: odžeja, raztruplja in je cenjena predvsem zaradi svojih antioksidativnih in protivnetnih lastnosti.

Limone niso tretirane s pesticidi. Lupina je užitna.

O kmetiji

Družina Magnano je s svojim vzponom začela v šestdesetih letih prejšnjega stoletja, ko je od prednikov prevzela kmetijo. Takrat je 8-10 ton letnega pridelka zadostovalo za skromno preživetje družine. Razvili so kmetijo, ki danes obsega okrog dvanajst hektarjev zemljišč in okrog 200 ton letnega pridelka.

Bratranca David in Danilo Magnano sta že v 90. letih kmetijo preusmerila izključno na ekološko pridelavo. Od takrat skupaj uspešno nastopata na trgih z lastnimi pomarančami, limonami in mandarinami, prodajata pa neposredno končnim kupcem in ne v velike trgovinske sisteme.

Kmetija je kontrolirana s strani Inštituta za ekološko kmetijstvo Bioagricert in nosi oznako zaščitenega geografskega porekla IGP-Indicazione Geografica Protetta di Sicilia. Danes velja za srednje veliko kmetijo na otoku Sicilija.

Dodatne informacije

Izberi sorto

navel, tarocco

Izberi količino

2 kg, 8 kg

Customer Reviews

Based on 15 reviews
93%
(14)
0%
(0)
0%
(0)
7%
(1)
0%
(0)
N
N.
Izvrstne

Sočne, okusne, sveže, lepo se ožamejo in dolgo čakajo v hladilniku. Lupine smo kandirali in so super.

A
A.P.
Limone

Limone so zelo sočne in dišeče. Zelo uporabne tudi za peko, če potrebuješ limonino lupinico. Obstojnost ni problem, sama jih imam v kleti že tri tedne in so še vedno o.k. Problem je le, ker jih bo zmanjkalo:) Ko bo spet sezona, jih bom vsekakor še naročila..

A
Andreja P.
Limone

Limone so zelo sočne in dišeče. Zelo fajn za peko, če potrebuješ limonino lupinico. So tudi zelo obstojne, v kleti jih imam že tri tedne in so še vedno sveže. Ko bo spet sezona, jih bom vsekakor še kupila.

B
Barbara Kavčič
Eko limone iz Sicilije

Limone iz Sicilije fermentiram v soli in njihovem lastnem soku in jih bom že čez kak teden lahko uporabila pri kuhanju. Komaj čakam :)

S
Sandra Grošelj
EKO LIMONE

Odlične limone