Buks (Fungalist)

25,00 

Najnižja cena zadnjih 30 dni: 25,00 .

Kategoriji: ,

Ni na zalogi

Opis

Fungalist je blagovna znamka pod katero se predstavlja Miha Grulja, ki goji (manj poznane) gobe. Pripravlja Gobokse – gre za gobe, ki rastejo v škatli in to kar na vašem kuhinjskem pultu. Pripravljen substrat je primeren tudi za popolne začetnike in vam omogoča enostavno gojiti svoje lastne domače gobe. Postavite Goboks na vidno mesto, kjer vam bo krasil trenutke, nekajkrat na ga dan poškropite z vodo in glejte, goba raste. To je vaša goba.

“The ultimate” goba ponavadi ima prednost, ko te grize radovednost. Začetnik najraje po njej poseže, Buks se hitro ti uleže.

V naravi so njegovo rastišče trdi listavci, kjer se razbohoti predvsem jeseni in zgodaj pozimi. Ta ostrigar je ena izmed najbolj razširjenih gojenih gob, prvič gojena med 1. svetovno vojno v Nemčiji, od takrat pa se komercialno goji po celem svetu. Klobuki imajo obliko školjke (ostrige) in se obarvajo sivo-rjavo. Meso je belo, čvrsto ter prijetnega vonja in okusa. Njegova uporaba v kulinariki je vsestranska. Za vzgojo ni pretirano zahteven, a njegov okus po celem svetu je odmeven.

POGOJI ZA RAST IN SLAST

SVETLOBA: Vsaka goba za rast svetlobo potrebuje, vendar ne postavljaj je na sonce, saj neposredni sončni žarek ji škoduje! Če goba raste v temi, ne pigmentira ter ima daljše bete in manjše klobuke.

VLAGA: Večinski delež gobe je voda, zato vlažna naj njena bo usoda – najbolj ji paše okolje z več kot 80 % vlage. Če teh razmer ne moreš zagotoviti, je v skladu z navodili potrebno redno jo škropiti.

TEMPERATURA: Raje kot labilna, temperatura naj bo kar se da stabilna. Temperaturni razpon za rast Buksa je 12–22 °C.

NAVODILA ZA VZGOJO BUKSA