Božično vzdušje, ki ga ni

  • Post category:PISARIJE

Božič je takoj za ovinkom, jaz pa brez kakršnegakoli občutka. Bežno sem opazila, da ste prižgali lučke, da ste okrasili vse, kar se okrasiti da, da ste se zapodili v trgovine in da boste (spet) bankrotirali na darilih. Ne gane me. Enostavno gre vse nekako mimo mene. Še dva tedna nazaj sem se spraševala kateri mesec je in bila prepričana, da smo tam nekje pri marcu/aprilu, v službi vztrajno pišem letnico 2016 in pred dnevi sem ob štirih popoldne v vrtčevski garderobi eno mamico navdušeno pozdravila z “jutro!”. Vem, da nisem edina. V ponedeljek mi je stranka po telefonu zaželela lep vikend. Mislim, da vsi potrebujemo nekaj počitka. Prazniki naj bi to omogočali in želim vam, da jih izkoristite. Vzemite si čas zase in za svoje najbližje, pozabite na hitenje in kopico obveznosti.

Pametujem vam in hkrati sebi. Med prazniki bom delala in za letos imam še veliko planov, pa nisem še čisto prepričana, kako jih bom izpeljala. Je pa res, da je en večjih planov tudi ta, da se ustavim in umirim. Izkoristila bom konec leta in se ozrla nazaj, pobrskala bom po fotkah, da se bom lažje spomnila, kaj vse se je dogajalo. Danes bom šla v trgovino in nakupila nekaj skromnih daril. Ker se spodobi. In že oktobra sem z ekipo Ustvari spomin poskrbela za to, da imam en kup luštnih božičnih fotk Erika, in da sem se komaj odločila, katere bom uporabila za božične razglednice. Poslala jih bom sorodnikom in prijateljem. Ker so luštne, ker je luškan moj sinček, in ker vsaj toliko čutim letošnje praznike.

Predvsem pa se veselim naslednjega leta. “Novo leto, nov začetek” in vse zgodbe o novih poglavjih ipd. pri meni sprožijo zavijanje z očmi, istočasno pa me letos resno mika, da napišem kaj podobnega. Čutim, da bo leto 2019 prineslo marsikaj lepega, nove začetke in velike podvige. Zelo se ga veselim!

Tudi vam želim, da se vam v novem letu izpolnijo sanje. Predvsem pa nam vsem želim zdravja. Zdrave praznike in obilico zdravja v novem letu!

 

foto: Ustvari spomin